top of page

About

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

Verre en exotische oorden hebben altijd al een grote aantrekkingskracht op me gehad. Zonder duidelijk aanwijsbare redenen overigens. Tot verbazing van vrienden en familie vertrok ik op mijn 22e voor een jaar naar Australië. Dat was nog voordat ik mijn eerste e-mailadres en mobiele telefoon had.  Daardoor voelde het ook als écht ver weg zijn. Op wat dipjes en jeugdige stommiteiten na, was het een fantastisch jaar. En het begin van een leven vol mooie reizen waarvan ik hoop dat het nooit ophoudt.

In Australië ervoer ik de magie van de oneindige vlaktes en de rode lege outback. Die probeerde ik zo goed mogelijk vast te leggen met een oude analoge Canon AE-1 camera en een tas vol oude lenzen. Als ik de afgedrukte foto’s dan kon ophalen bij de lokale fotoboer, was het kerstmis en Sinterklaas tegelijk.

En zo ontstond mijn niet aflatende passie voor fotografie.

Met een diploma van BUAS (HBO Toerisme) op  zak, begeleidde ik later kleine groepen Nederlanders tijdens avontuurlijke reizen in verschillende uithoeken van de wereld. Altijd bewapend met de camera. Daarna stond ik – en sta ik nog steeds - voor de klas op een toeristische beroepsopleiding om jonge mensen te inspireren de wereld ook te gaan ontdekken. In 2014 behaalde ik een master in media innovatie en verbreedde daarmee mijn werkveld.

Jaarlijks ben ik twee of meer maanden op reis en ga dan opnieuw op zoek naar het magische gevoel dat ik had in het rode hart van Australië en probeer dat dan weer te vatten in de mooist mogelijke beelden. Nog altijd met dezelfde passie maar met toenemende vaardigheid. Daarbij krijg ik in het onderwijs doorlopend de kans om talentvolle en inspirerende jonge mensen in actie te fotograferen. En vanuit een groeiende groep mensen die inmiddels kennis heeft gemaakt met mijn werk krijg ik opdrachten van uiteenlopende aard.

Ik observeer en probeer met humor het makkelijk te missen detail te vatten. Ik ben de bescheiden maar zeer betrokken verteller die deze verhalen graag deelt met iedereen die ook nieuwsgierig is naar de wereld en haar prachtige bewoners.

Deze website laat wat flarden uit portfolio zien, met daarin beelden – en inmiddels ook teksten - die het verhaal vertellen over tientallen bijzondere plekken en talloze bijzondere mensen. 

bottom of page